SuLaMaN MaNiK DaN LaBUcI

By: elLY mANIk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 30-Nov-2010 07:55 Email | Share | | Bookmark
Tempahan Hari Raya 2010

Salam...

Mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa saya masih belum buka tempahan untuk hari raya kan? Sebab nye.... belum sempat buka tempahan pon saya rasa macam dah kena tutup jer... hehe....

Seperti yang saya maklumkan di entry2 yang lepas, sekarang ni saya tengah berbadan 2.. Dah nak masuk 3 bulan.. Jadi saya memang tak berani nak bagi komitmen untuk mengambil tempahan hari raya.. Saya takut tak boleh nak siapkan tempahan before hari raya jer... Maklumler orang pregnant badan pon tak menentu.. Hari ni sihat dan masih bertenaga, takut by the time nak jahit baju untuk raya nanti dah tak larat plak...

Tapi memandangkan ada permintaan dan kalau boleh saya tanak menghampakan harapan pelanggan, saya buka juga tempahan untuk hari raya 2010.. tempahan begitu limited.. Dan hanya diterima based on 1st come 1st serve basis sahaja.. Booking boleh dibuat terlebih dahulu dan tempahan akan ditutup sehingga kuota penuh..

Saya listkan baju2 yang dah diterima dan booking list.

Baju yang sudah diterima :
1) Puan CT - WIP - done - crumble
2) Puan CT - WIP - done
3) Nora - done
4 - 6) Fieza Johor - done
7) Kak Mazia - done - highlight

Booking List :
1) Kak Iz - received - done
2) Nor Kg Pandan - received
3-4) Customer Kak Yati
5-8.) Kak Mazia Sg Buloh - 3 pcs received
9.) Puan CT
10) Puan Nora
11) Fara

Kepada sesiapa yang sudah sms dan call saya cakap nak hantar baju untuk raya, sila confirmkan semula dengan saya terlebih dahulu untuk saya masukkan dalam booking list k...

Baju mesti sampai ke tangan saya selewat-lewatnya pada pertengahan bulan Jun ye...

Sekian dulu buat masa ini..Terima kasih atas sokongan semua...

p/s : rasa macam dah kena tutup jer...

updates 27.04.2010

TEMPAHAN HARI RAYA 2010 DITUTUP

Salam....

HARAP MAAF TEMPAHAN HARI RAYA TELAH PUN DITUTUP...
Sesiapa yang nak tempah lagi, tempahan akan dibuka semula pada bulan Disember 2010 k....




Wednesday, 9-Jun-2010 03:22 Email | Share | | Bookmark
Lingkaran Dahlia....

Salam...

Lingkaran Dahlia adalah design yg pernah dihasilkan oleh saya sebelum ini.. Cuma design sebelum ini terdiri dari bunga bintang... Atas permintaan adik2 Fieza yg mahukan design simple aje cuma bunga2 mereka mahukan dari sequin. so ini lah hasilnya... Akhirnya misi utk wedding Fieza accoomplish... lega..so lepas ni saya akan menumpukan perhatian kepada projek2 utk hari raya yg akan menjelang...

Tq for keep visiting me...





Tuesday, 1-Jun-2010 08:11 Email | Share | | Bookmark
Pinky Tulips

Salam...

Hari ini adalah hari new entry sedunia...hehehe... Baju kepunyaan Fieza dah lama sgt saya peram sementalah bz bangat sejak akhir2 ni, siap juga akhirnya... Sian Fieza lama benor nunggu bajunya.. Tapi sempat juga disiapkan sebelum kedatangan majlis penuh bersejarah Fieza.. Selamat Pengantin Baru yer Fieza...

Rasanya dah dekat 3 bulan Fieza pos bajunya untuk dimanikkan... maklumler kita hanya merancang, Tuhan yang menentukan segalanya... Jgn serik yer Fieza... hehee... Fieza nak letak baju ini di atas dulang hantaran pihak lelaki buat dirinya... Fieza tak suke labuci2 nak guna beads ajer, n suker pearl2.. so inilah hasilnya..harap Fieza suker dgn hasilnya..

Design asal (sebelum menerima baju dari Fieza) adalah berbeza.. Setelah menerima baju dari Fieza saya dapati bunga2 tulip dan dedaun lalang bersesuaian dgn design yg ada pada baju ini sendiri perlu dikekalkan.. Fieza setuju dan here we go!!

Kredit juga kepada sifu Rosita Jaafar kerana sudi mengomen lakaran yg telah saya buat ke atas baju ini semasa beaders gathering ke2 tempoh hari... Saya bawa baju ini (telah siap dilukis lakarannya) semasa beaders gathering tempoh hari untuk mendapatkan pendapat dan komen dari beaders2 yg lain.. Puan RJ cakap OK .... So, aper lagi layan.......




design awal yang diproposed kepada Fieza sblm menerima bajunya...









Tuesday, 1-Jun-2010 01:29 Email | Share | | Bookmark
Rimbunan Teratai

Salam...

Baju ni kepunyaan rakan opis saya, Nora namanya.. Kata Nora baju nak dipakai sempena menghadiri satu majlis perkahwinan pada musim cuti sekolah yang akan datang... Nora minta buat bunga2 ala2 Shimering Flora tapi jgn sarat sgt mcm Shimering Flora tuh.. hehe... Dari pemahaman saya so, inilah hasilnya.. Saya turut merujuk design dari otai beaders Annural balqis.. Jgn mare ye Balqis.. Minta halal yer..







Tuesday, 25-May-2010 05:40 Email | Share | | Bookmark
Bengkel Sulaman Manik Mei 2010

Assalamualaikum...

Just nak updates bengkel sulaman manik yang telah diadakan pada 23/05/2010 baru2 ini di Taman Batu Muda, Batu Caves. Alhamdulillah rezeki anak yang dikandung.... Dengan bantuan Nora sebagai organiser a.k.a penganjur (tukang cari peserta) , seramai 12 orang telah menyertai bengkel pada kali ini... Nasib baik Mira Adli (http://miraiqbal.fotopages.com) selaku rakan seperjuangan sudi menjadi assistant... Kalau tak mau pengsan gak saya mana dgn nak bawak perut yg ala-ala preggy 7 bulan walaupon sebenarnya baru 4 bulan jer... heheheehe....

Peserta-peserta terdiri daripada rukun tetangga Taman Batu Muda juga... Ada gak yg datang dari Sg Buluh, Ampang n Sentul (Wan ko ler tu saper lg!!) hehehe... So, harapan saya moga ilmu yang dikongsi dapat dimanfaatkan bersama...

Terima Kasih pada Nora yg sudi menjadi organiser dan juga Datin Nya(panggil makcik jer hari tu sbb tak tau ) yang begitu prihatin dan memberi penuh semangat kepada semua peserta untuk mempelajari teknik sulaman manik sekaligus dapat memberikan perubahan dan pendapatan sampingan.... Thanks Nora n Datin!!

Kenangan pada hari itu sgt indah dlm hidup saya... Wang bukan lah segala-galanya... Hati saya sugguh gembira dapat membantu dan berkongsi ilmu dan bakat yang dianugerahkan Allah Taala dgn harga yang begitu berpatutan...... Harapan saya semoga kita berjumpa lagi... dan Good Luck pada semua...


Dari kiri belakang : Kak Gayah, Nora, Zura, Syara, Syera, Kak Ramlah
Dari kiri depan : Ara, Wan, Me, Liza, Non, Ija & Datin Nya


Apesal Mira pejam mata tu...








Mira, tekun memberi tunjuk ajar...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net