SuLaMaN MaNiK DaN LaBUcI

By: elLY mANIk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 11-May-2010 06:27 Email | Share | | Bookmark
Highlight Batik

Salam...

Baju kepunyaan seorang cikgu... Katanya nak pakai pada sambutan Hari Guru peringkat sekolahnya... Selamat Hari Guru buat Kak Maziah... Semoga berseri-seri di hari yang penuh bermakna buat seseorang yg bergelar 'GURU'....















Monday, 3-May-2010 04:27 Email | Share | | Bookmark

Salam,
Baju kepunyaan Puan Ct lagi..
Dah siap dah akhirnya... with minor komen dr tuan punya baju,
akhirnya baju ni berjaya diserahkan kepadanya..
Lama jugak peram baju Puan Ct ni...
Nasib baik Puan Ct suker dgn hasilnya..
siap booking 1 pasang utk baju raya lagi..

Jgn lupe komen2 membina anda amat dihargai... tq...

Layan......









Saturday, 1-May-2010 02:07 Email | Share | | Bookmark
Hanger Tudung....

Salam....

Hari ni bukan nak cite pasal manik...hehe... lari topik sekejap...
Elly ada berita gembira buat semua yang ada banyak koleksi tudung ekin...
Mesti uoll pening nak simpan tudung ni kan... nak lipat tak boleh, nanti rosak awningnya... Nak gantung ngan hanger makan banyak space lak kan.. So elly ada menjual hanger serbaguna untuk uoll sangkut all ur collection... Hehe.. Why uolls have to grab this item??

* leh jimat space
* memudahkan u all nk cari tdung..jimat masa skit nk memilih...nmpk suma kaler
tudung yg u all ade...
* satu hanger ade 17 lubang..boleh sangkut 17 tudung n tak makan space yg besar
* flexible...kepala penyangkut ni leh pusing 360 darjah....
* murah je hanger ni.....cuma RM25....n dapat 10pcs klip tudung..



Package 1 : Hanger 17 lubang + 10 pcs klip tudung ekin = RM25( hanger seperti di
dalam gambar, klip tudung 10 pcs sahaja percuma)

* anda juga boleh menambah klip tudung

* klip tudung ekin : 1 pc - RM1

Selain itu, elly juga ada pengangkut tudung jenis yang ini pula .....Tara....







Package 2 : Penyangkut tudung 21 lubang = RM25

Harga kedua-dua package tidak termasuk postage yer... Postage adalah RM 6 bagi setiap 1 barang k...

* Kalau berminat Sila buat tempahan melalui 019-3098825 @
norazliana_am@yahoo.com...
* Elly akan maklumkan kepada anda stok availability melalui sms/email terlebih dahulu
* Pastu baru bank in duit ke akaun Maybank - 159012621226 - Nor Azliana Bt Alang
Mukhtar
* Maklumkan pada saya detail bayaran melalui email/SMS
* Elly akan poskan barang....

Tq!!!



Updates 11.05.2010
Salam... stok bagi kedua-dua Pakej 1 & Pakej 2 sudah habis.. Bagi sesiapa yang masih berminat sila buat tempahan dahulu.. Saya akan masukkan nama anda di dalam senarai booked list. Once stok baru tiba, saya akan maklumkan dan baru lah bayaran dibuat k.. Order yang melebihi 2 minggu tanpa bayaran akan dicancelkan secara automatik..Stok hanger akan direserve dalam tempoh 1 minggu selepas booking dibuat sahaja ye.... Tq...



Quote:


Pakej 1 : Hanger 17 lubang + 10 pcs klip tudung ekin = RM25

1) sold 1 pcs to Danacute (http://houridana.fotopages.com)
2) sold 1 pcs (ieyla) - ED 926600015 MY
3) booked 10 pcs (watie) - please confirm balik - stok available - CANCEL
4) sold 2 pcs - Maizatulhusni - EN 303078532 MY
5) sold 1 pcs to Mardziyana Mohd Malom - EN 260775180 MY
6) sold 2 pcs (http://annural.fotopages.com - Balqis) - EN 303078577 MY
7) sold 1 pcs (Kawan Liyana)
8.) sold 1 pcs to Fairul Azlin Abd Aziz - ED 919306335 MY
9) sold 1 pcs Kak Leha (http://lehabeads.fotopages.com) - EN 272632943 MY
10) sold 1 pcs Puan Azniza Abdullah - EN 317832505 MY
11) sold 1 pcs to Mardziyana Mohd Malom - EN 317832482 MY
12) sold 1 pcs to Liyana
13) sold 1 pcs to Ismah
14) sold 1 pcs Hazlina - ED 926600029 MY
15) sold 1 pcs -Nor Haslina - ED 920285774 MY
16) sold 3 pcs - Noorazly Anuar - ED 920285765 MY
17) sold 2 pcs - Fiza Arsad - EN 265202475 MY
18) sold 1 pcs - Reen - EN 272632965 MY
19) sold 1 pcs - Azielah Arsad - EN 260346203 MY
20) sold 1 pcs - Dura (Kota kinabalu) - EN 279022990 MY
21) sold 3 pcs (10 klip) - Noor Ishma Jaafar - ED 901389706 MY
22) sold 3 pcs (17 klip each) - Ninie - by HAND - geng havoc ni..nice to meet uolls
23) sold 1 pcs (17klip) - Kak Mazwin (http://jejariemas.fotopages.com) - EN 260346185 MY
24) sold 1 pcs (10 klip) - Azlina Mohamad (Miri) - EN 266774219 MY
25) booked 2 pcs - Malaysian Home - stok available
26) booked 1 pcs (10 klip) - Sabariah JKR - CANCEL
27) sold 3 pcs (17 klip) - Nurul (Shah Alam) - by HAND
28) sold 1 pcs (17 klip) - Ninie - @ beaders gathering
29) sold 1 pcs (17 klip) - Kak Aida - @ beeders gathering
30) sold 1 pcs (17 klip) - Kak Ana - @ beeders gathering
31) sold 1 pcs (10 klip) - kawan Kak Azie - @ beeders gathering
32) sold 1 pcs (10 klip) - Kak Yati Manik - @ beeders gathering
33) sold 2 pcs (17 klip) - Fieza Arsad - ED 920284875 MY
34) sold 1 pcs (17 klip) - Miza Zahar SPTI - by HAND
35) sold 1 pcs (17 klip) - Adik Miza Zahar SPTI - by HAND
36) sold 5 pcs (17 klip) - Aidamanik Fofular KWSP - by HAND
37) sold 3 pcs (17 klip) - Aidamanik Fofular KWSP - by HAND
38) sold 3 pcs (17 klip) - Miza Zahar - by HAND
39) sold 1 pcs (17 klip) - Mira Adli (http://miraiqbal.fotopages.com) - by HAND
40) booked 4 pcs (17 klip) - 019-573xxxx - stok available
41) sold 10 pcs (17 klip) - Idah - Limbang Sarawak - EN 265954700 MY
42) booked 1 pcs (17 klip) - 019-351xxxx - stok available
43) sold 2 pcs (10 klip) - Salihah mohd Nor
44) sold 2 pcs (17 klip) - Fazreen Rahim - ED 920284867 MY
45) sold 11 pcs (17 klip) - Zalili Sidik - EN 286449457 MY
46) sold 2 pcs (17 klip) - Norfizah Wahiddin - EN 293349556 MY
47) sold 3 pcs (17klip) - Kak Mazwin
48) sold 3 pcs (17 klip) - Mira Adli

p/s : stok not available

Pakej 2 : Penyangkut tudung 21 lubang = RM25

1) sold 3 pcs Fatimah Mohd Pajar
2) sold 1 pcs to Ismah
3) sold 1 pcs to Fatimah Ghazali
4) sold 1 pcs to Nik Norsuriani
5) sold 1 pcs to Rohayani
6) sold 1 pcs to Syida
7) sold 2 pcs - Fatimah Mohd Pajar
8.) sold 1 pcs - Ismah
9) sold 1 pcs - Siti Faridah
10) sold 1 pcs - Shahuri
11) sold 3 pcs - Fatimah Mohd Pajar
12) sold 1 pcs Hazlina - ED 926600029 MY
13) sold 2 pcs - Fiza Arsad - EN 265202475 MY
14) booked 1 pcs - Fiona - CANCEL
15) sold 1 pcs - Inah Miri - EN 272632926 MY
16) sold 10 pcs - Nurul Diyana - EN 272632909 MY
17) sold 2 pcs - Cik Norlizaayuzah - EN 260348685 MY
18) booked 1 pcs - Ernie ( Sg Buloh) - Stok available - by HAND
19) sold 1 pcs - Kak Mazwin (http://jejariemas.fotopages.com) - EN 260346185 MY
20) sold 1 pcs - Azlina Mohamad (Miri) - EN 266774219 MY
21) sold 3 pcs - Sabariah JKR - by HAND
22) booked 1 pcs - Mira Adli - CANCEL
23) sold 3 pcs - Nurul (Shah Alam) - by HAND
24) sold 1 pcs - Rosliza Baharudin - ED 920289802 MY
25) sold 2 pcs - Zaza Ahmad - EN 266774253 MY
26) booked 1 pcs - 012-962xxxx - stok available
27) sold 2 pcs - Nurul Akmar Rasli - EN 265954885 MY
28) sold 1 pcs - 013-682 xxxx (Nora) - color pink peach - EN 265954727 MY
29) sold 3 pcs - 013-868 xxxx - EN 265954713 MY
30) sold 10 pcs - Nani (Medan Mara) - by HAND
31) booked 2 pcs - Hamsiah (012-667xxxx) - CANCEL
32) sold 1 pcs - Siti Saharah osman - ED 920289793 MY
33) sold 1 pcs - Salihah Mohd nor
34) sold 1 pcs - Mardiana Abdul Ghani ED 920289816 MY
35) sold 10 pcs - Kawan Nani (Medan MARA) - by HAND
36) sold 1 pcs - Kak Immas - Seni Jahitan

p/s: Stok not available....



tetiba hari ni lepas penat packing hanger terasa nak snap gambor pulok.... hehehe....
siap untuk posto...posto...posto....



    Friday, 30-Apr-2010 02:47 Email | Share | | Bookmark
    Kelas Sulaman Manik Dan Labuci

    Assalamualaikum..........

    Kepada semua peminat2 sulaman manik & labuci yang ingin mempelajari teknik2 menyulam menggunakan manik & labuci, saya ada berita gembira... hehe.. Saya ingin berkongsi minat dengan uoll.. Saya akan mengadakan kelas sulaman manik dan labuci berkonsepkan "home class" n bajet...

    Ada 3 pakej yang akan ditawarkan... Pakej2 yang ditawarkan adalah seperti berikut :

    Pakej A - Asas & Advance (Bunga Manjalara + Shimering Flora)
    Masa : 9.00 pagi - 6.00 petang
    Yuran : RM 150.00
    Teknik : 20 Teknik Sulaman Manik & Labuci
    *gambar modul adalah combination pakej B & pakej C

    Pakej B - Teknik Shimering Flora
    Masa : 9.00 pagi - 2.00 petang
    Yuran : RM 120.00
    Pakej : 10 Teknik Sulaman Manik & Labuci
    (pelajar perlu ada asas sulaman manik)


    Pakej B

    Pakej C - Teknik Asas ( Bunga Manjalara)
    Masa : 9.00 pagi - 2.00 petang
    Yuran : RM 60.00
    Pakej : 10 Teknik Sulaman Manik


    Pakej C

    Oleh Itu, bagi siapa yang berminat, anda hanya perlu memilih pakej yang diperlukan sahaja... Buat permulaan saya akan mengajar di rumah saya atau rumah peserta dalam kumpulan yang kecil (tidak lebih dari 7 orang setiap sesi). Orang perseorangan juga diterima... Lain2 maklumat Kelas Sulaman Manik & Labuci adalah seperti berikut :

    Tarikh : Hujung minggu sahaja (persetujuan pengajar dan peserta)
    Tempat : Kediaman Saya di Kota Damansara atau kediaman peserta
    Alamat Saya : 8-1-16, Jalan Cecawi 6/30,
    Gugusan Seroja 8,
    Seksyen 6,
    47810 Kota Damansara,
    Petaling Jaya, Selangor.
    Jumlah maksimum peserta per sesi : 7 orang
    Makan & Minum tidak disediakan (makanan ringan disediakan)
    Manik & Peralatan menjahit disediakan

    Bagaimana ingin menyertai ???

    1) Hubungi saya untuk menetapkan tarikh dan tempat melalui 019-3098825 @
    norazliana_am@yahoo.com
    2) Membuat bayaran pengesahan sebanyak RM 60.00 ke akaun Maybank
    159012621226 - Nor Azliana Bt Alang Mukhtar
    3) Maklumkan kepada saya detail bayaran melalui SMS or email
    4) Pihak saya akan membuat pengesahan penerimaan bayaran dan kehadiran melalui
    SMS or email
    5) Baki pembayaran dibuat semasa kelas

    Sekian dulu pengumuman mengenai kelas sulaman manik & labuci ini.. Semoga ilmu yang dipelajari dapat dimanfaatkan bersama....

    Salam Mesra,
    ELLY

    Quote:

    Tq Kak Mas... Bukan ler cikgu sangat..cuma nak share minat dgn sesiapa yang berminat dgn harga yang berpatutan jer...
    Zetty : takper..pelan2 kayuh..dulu kite pon keras gak...nak tempah mcm pricey, baik blajar nyulam...hehee...
    Anie : TQ Anie... Boleh aje share-share idea...
    Dahlya : TQ Lya sudi singgah rumah saya.. Elly dah jadi follower Lya dah..
    TQ linkkan fp elly dgn blog Lya.. Jgn serik ke mari ye...


    Friday, 23-Apr-2010 02:22 Email | Share | | Bookmark
    Crumble??

    Salam...

    Baju ni milik Puan CT.. Ni kali ke2 Puan CT hantar baju pada saya untuk dimanikkan..Lega hati saya bila Puan CT call n cakap nak anta baju lg.. Maknanya my 1st touch on her baju dia satisfied..

    Alhamdulillah... Walau pon sekarang saya sibuk sangat dengan jualan hanger tudung, kerja2 opis n next my new project iaitu personel beading class di rumah peserta.. Huh rasa macam tak ter'coupe' dah.. nasib Encik hubby sudi tolong membungkus & meng'pos' kan hanger2.... Tambahan dangan keadaan saya yg berbadan dua sekarang ni... Tapi sbb atas pemintaan Puan Ct, saya tetap berikan komitmen yg terbaik untuk menghasilkan design pujaan hati Puan CT..

    Puan CT mahukan design crumble ala2 Cik Umi PepariDsign!!! Rasa macam nak menangis bila Puan Ct bg tau nak crumble... Bukan aper, kita sume tau sape otai design tu kan.. tetiba saya yg tak semenggah ni nak buat plak kan... Tapi demi Puan Ct, saya cuba jugak walau pon berapa nak menjadi... Ni my 1st attemp buat design yg bg saya "susah giler"...

    Tak tau ler Puan CT suker ke tak... pagi tadi masa breakfast kat koperasi dah pas baju kat dia.. tapi dia tak sempat nak tgk lg sbb dia cakap nak tgk sorang2 kat bilik dia... hopefully dia suker ler... nnt saya updates kan komen dr Puan CT yek...

    So, layan dulu piccas di bawah k.. Feel free to comment n singgah ler lagi...





    Updates 23/04/2010

    Ini lah final output baju Puan Ct after komen dr tuan baju sendiri.. Puan Ct minta saya tebalkan lg crumble tu menjadi selebar 2 inci.. Sebelum ni saya cuma buat lebarnya 1 inci sahaja...Lama betul nak siapkan baju ni as this is my first time buat crumble.. Saya rasa patut berterima kasih pada Puan Ct sebab request design ni.. Finally I got it.. berjaya buat design crumble walau pun tak sehebat Cik Umi Pepari kita... Yahooo!!!!

    Layan piccas di bawah k....













    [<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

    © Pidgin Technologies Ltd. 2016

    ns4008464.ip-198-27-69.net