SuLaMaN MaNiK DaN LaBUcI

By: elLY mANIk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Monday, 19-Apr-2010 02:38 Email | Share | | Bookmark
Kelas Sulaman Manik Dan Labuci - 1st Batch

Salam...

Hari ni saya cuma nak updates gambar2 personel beading class yang telah dijalankan sejak akhir2 ini... Terima kasih kepada yang sudi belajar dengan saya walau pun saya taklah se"terror" otai2 beaders yang lain...

Saya cuma ingin berkongsi minat dan sedikit pengetahuan yg saya ada dalam sulaman manik dan labuci ini... Sori juga sbb lambat sgt nak updates gambar ni ye... kepada sesiapa yg saya lupa nak ambil gambar semasa mengajar (maklumler cocentrate sgt smpi lupe nak ambik gambar) harap anda boleh ambil gambar anda bersama ur beadswork n email to me k... saya akan masukkan gambar anda disini bersama-sama alamat blog or fotopages anda .. Mana tau ada di luar sana yg nak test hasil seni anda pula kan...


Suraya bersama hasil tangannya... Suke dengan semangat Su n pick up cepat lak tu... Good Luck to u Su... Sanggup datang dr Bandar Tasek Puteri, Rawang lagi... tq..

Tgh tekun mengerjakan sume manik2 tu...hehehe:-D


Member kat opis, Kak Sha.. Tetap nak blajar basic sulaman ni walaupon dah terror menjahit manik...


Or... uoll boleh cuba hasil kerja tangan Syarifah Hafsah yang tak kurang hebatnya.. (Sori le akak lupe nak tangkap gambar hari tu... Still waiting from u... hehe)
Alamat blog nye seperti berikut k... http://syarifahhafsah.blogspot.com

So, sekian dulu buat masa ini.. Jangan serik berkunjung lagi k... Bagi sesiapa yang berminat untuk belajar sulaman manik & labuci check out link di bawah untuk mengetahui pakej2 yang ditawarkan... Bye...

http://ellymanik.fotopages.com/?entry=1995685


Wednesday, 31-Mar-2010 02:22 Email | Share | | Bookmark
Beaders Gathering...

Assalamualaikum...

Tetiba hari ni rajin pulak nak meng'updates' fp ni.. Takde cerita pasal manik pon sbb sekarang progress memang slow gile... Tgh mabuk2 n pening2 lalat.. projek terbaru crumble mumble yg tak tau ler menjadi ke tidak..Nantikan projek baru saya yg pasti akan dikongsikan bersama bila dah siap nanti k...

Hari ni Cuma nak cerita pasal Beaders Gathering yang telah dianjurkan di rumah Datih Shimah a.k.a Akak shimah kite yang very the humble and baik hati.. Mmg hepi gile sesekali dapat bersua muka, berbual mesra dan bergelak ketawa dengan rakan2 seperjuangan yang berkongsikan minat yang sama yang selama ini hanya berbual mesra di alam maya sahaja.... Acara berlangsung di Tropicana Golf Country, Damansara bermula jam 12 tgh hingga lebih kurang pukul 5 ptg... Janji dgn hubby kononnye sekejap je... kueng kueng kueng... Tapi faham2 je lah... Bila geng2 che kiah dah berkumpul... macam2 cerita hari tu..mmg best betul ler... dapat tips percuma dari cikgu Immas.. mmg best ler berguru ngan cikgu Immas... TQ akak... Lps ni boleh ler cuba wat crumble mumble...ekekekeke... Makanan pon sumenye best2.... Tq to Datin siap masak gulai lemak daging salai lagi...Mmg marvellouse!!! Slurrrrpppp.........makan sampai sengak perut..huhuhu... mmg best sgt haru tu.. hopefully lain kali kite boleh gather together lg ye...

Klah... Layan je le piccas di bawah k...
















Thursday, 25-Mar-2010 14:55 Email | Share | | Bookmark
Lingkaran Bunga Bintang...

Salam...

Lama betul saya tak updates fp ni... Minta maaf kepada semua ye... Lately mmg bz sgt2 dgn keje2 opis yg berlambak2....ditambah dgn cabang2 service yg disediakan nnnnnn yg plg memenatkan sbb saya skang tgh preggy 2 bulan... adus mood nak menyulam mmg terbantut betulll. Tapi mengenangkan baju2 customer yg bertambah bukitnya, saya dayakan juga badan n hati untuk menyulam... kalau boleh dgn sume customer saya puaskan hati mereka..tanak ada yg terkecik ati pulak... kalau ada, saya minta maaf banyak2 ye....

Klah.. berbalik pada baju kali ni adalah kepunyaan opis mate yg nak test power kot hasil sulaman saya... hehe..perasaan tahap DEWA!!! hahaha.... Tuan punya baju minta saya sulamkan design sebijik mcm one of otai beeders nye design.. kredit to that beeders... minta izin ye... ( tapi tak igt nama beeders tu...huhu..) so here u go!! layan piccas k... penat sungguh ni....

Salam mesra dari ELLY.. Jgn serik berkunjung k...tata....





Friday, 19-Feb-2010 03:34 Email | Share | | Bookmark
Taburan Kilauan Berkaca

Baju Ni still WIP... Memula rasa macam dah siap...
Tapi bila tgk balik, macam rumah tak siap...
Base on komen dari rakan2 seperjuangan di FB, saya decide nak tambah border di keliling cuff tangan n pinggang tuh...
So condiser projek tak siap lg ler nih... Nantikan gambar nye nanti k..





As 26 Februari 2010

Final Output... Hasil dari komentar rakan2 fb, inilah hasilnya... Tak banyak perubahan cuma border sahaja diberi penekanan... Tara..... TQ Freind....








Quote:

Dana : Fiiiiwiiiiitttttttt.............. huhu...Dana Congratulation yek..Moga Panjang umur n murah rezeki....
Wan : TQ Wan... Nantikan output akhirnya nanti... Kite dah g rumah awak... Tapi link awak tak acces smpi ke rumah awak ler...
Nenek : Salam nenek..tq ler sudi jengah kemari.... Tu ler nenek..bertimbun2 komen dalam fb ckp dah cantik takde border..tapi cucu gatai nak tambah border jugak kan....hehhe...terlebih ghajin katakan...hehe...


Thursday, 18-Feb-2010 00:55 Email | Share | | Bookmark
Beeder Fan Club...

Lama rasanya tak updates fp nih...
Cuti CNY balik kampung so mmg terbengkalai projek manik..
Maklum ler sekali sekala dapat balik kampung...
Sekarang tgh work dgn jubah yang nak jahit batu arcylic n tabur2...
Nanti dah siap saya publish k... So, hari ni mmg takde ape nak citer..
Cuma nak tayang keahlian Beeders Fan Club..
Sedihnya tak dpt Gold Pin... Dapat Silver Pin pon jadiler... huhu...
Ok buat masa ini... Jangan serik berkunjung ye...
Tq so much for your support...


Quote:

Kak Mas : Aah kak... Akhirnya... suke sgt.. tak dapat gold pin tak apolah... janji join the club kan...
Nenek : Elly dulu pon lambat gak... mgkn sbb ramai sgt org diorg nak kena layan.. Pastu elly write kat wall Puan RJ kat facebook, terus esoknya dapat tag nih... Nenek cuba lagi.. Atau cube tepon diorang...hehe..mana ada tue.. Nenek vouge lagi...
Dana : Aah se club lah kite kan... Nanti kite jumpe kat pertandingan sulaman manik ye... Pegi tak? Leh jalan2 tgk manik org nnnnn......kat situ ada makan2 hehehe...
Kak Eeda : Tq kak sudi link kan fp elly...


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net