SuLaMaN MaNiK DaN LaBUcI

By: elLY mANIk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Monday, 8-Feb-2010 02:47 Email | Share | | Bookmark
Shimering Flora..........

Salam...... '
Akhirnya berjaya juga saya menghasilkan design Shimering Flora nih....
Suke sangat.... Walau pon dah tau semua teknik untuk design Shimering Flora, tapi mmg takde keyakinan nak buat design ni.... Sbb sepanjang WIP (work in progress) untuk design ni rasa tak yakin... Sbb masa belum siap mmg tak cantik langsung, rasa mcm nak buka balik... Bila dh siap baru cantik!! hehe....Sblm ni dah bape kali cuba nak buat, akibat nye terperam je le baju tu.. Masa g kelas Kak Nora hari tu saya tunjuk baju ni kat dia.. (Masa tu separuh jalan dh siap) Saya cakap nak buka balik, dia ckp jgn buka. teruskan dan tunggukan hasil nya... Dan hasilnya Tara...............





Quote:

Mira Adli : Tq Mira...AAh akhirnya berjaya buat design ni..Berkat tunjuk ajar dari Kak Nora gak..
Kak Aida : TQ bangat kak... Akak nye SF mana...Caiyok! Caiyok!!
Kak Mas : TQ.. Saya tunggu akak nye SF lak...
Mira Skudai : TQ...TQ... Saja cuba2 main warna..Even akak choose color contra, tapi still pilih color sblh dgn group color2 yang ada pada baju..Tak berani nak choose color yg too obvious....Takut jadi paria lak...
Nenek : Tq nenek...sudi linkkan fp saya ni..saper ler kite kan...
Kak Fiza : Akak pon boleh cuba gak..Bakat terpendam tu...hehe... Tapi akak pandai masak...saya lak bab masak2 ni mmg fail
Kak Leha : TQ sudi exchange link ngan saya...Saya tunggu akak nye updates...mesti meletopnye...
Dana : TQ Dana.. My 1st attemp buat SF nih... Kecoh jer kan...Orang lain sume dah melambak SF...hehehehe...
Kak sarimah : Saya tunggu akak nye SF... Mesti meletop2 jugak sampai ke K.L nih...huhu...
Sue Angle : Tq Sue sudi jengah kemari jugak...
Dana : "Seumpama...rama-rama..terbang bebas laalalalalala................"
Kak Izan : Tq sudi visit rumah saya yang tak seberapa ni... Saya selalu visit akak tp sape ler kita kan...uhuk..uhuk... nnt nak tiru design menora akak boleh.. Cantik!!
Kak Nora : Tq kak nora... 1st time buat design SF ni.. publish dlm fp, terus ada call dari customer.. Tq..tgk ler anak murid saper kan... hehehe...
Anum : Tq Anum... Nanti free singgah ler lagi...
Aiza : Tq Aiza sudi visit kite... Kite dah lama intai BS awak... jgn terkojut lak nanti tgk design2 awak ada kat sini... Cantik2 sumenyer!! Mabeles!!
Nenek : Tq again nenek... Tq sudi visit 'cu' lg even tak de produk baru lg...huhu...


Monday, 1-Feb-2010 04:22 Email | Share | | Bookmark
Bintang Hati.....

Baju customer my tailor lagi.... Hepi sangat bila tengok hasilnya...
Akhirnya saya berjaya keluar dari kelompok warna2 sebelum ini....
Percaturan warna yang boleh dikatakan menjadi...
Cuma designnya tetap sama mcm my previous design...
Request dr owner sndr.. Apo nak dikato...Tak dapat gak nak berkarya....Huh...
I named it Bintang Hati k.... Layan picas dulu......





Quote:

Kak Mas : Tq kak... jgn puji sgt nnt lupa diri lak... hehe... Nak tiru, silakan... Nnt sharekan hasilnya k...
Mira Adli : tq mira... Actually design ni repeat design. http://ellymanik.fotopages.com/?entry=1941172 Tapi mungkin mira tk perasan sbb baju tu tk dipakai oleh patung kot...hehe.. Panjang, ntah le mira. Akak tk ukur lak.. Tapi mmg smpi ke pusat ler...
Sheikh : tq sheikh sudi visit rumah saya yang tak seberapa ni.. Huhu..jurai2 request dr customer gak...
Babelicious : tq babe visit kite... Actually baju ni kain dia biasa je, tp bila dah dimanikkan meletop youu....glam you...
Kak Nora : TQ kak Nora... Masa kelas itu hari akak advice guna batu arcylic kaler oren.. kan menyerlah.. Pastu keliling batu akak suruh pakai gold n kunin.. tapi elly gatai pakai kaler dark blue tuh.. Ok ker.. asal tak jadi baju paria kira ok ler yek... Tq sudi bertandang..bukan senang kak nora nak komen nih...lain kali dtg ler lagi...akak nak tiru? Buat lawak ler akak ni..
Zaiha : tq zai...nak tiru, silakan... Nanti jgn lupa sharekan hasilnya...


Monday, 1-Feb-2010 04:09 Email | Share | | Bookmark
Kelas Nora manik

Salam..........
Alhamdulillah... Akhirnya pada 23hb yang lepas, saya telah menyertai kelas sulaman manik dan labuci anjuran Noramanik... Dah lama nak join kelas Kak Nora...
Alhamdulillah kebanyakan teknik yang Kak Nora ajar telah dikuasai sebelum ini..
Tapi dari kelas Kak Nora dapat saya pelajari teknik yang betul untuk menyulam manik. Sebelum ni main redah je ...Asalkan jadi bentuk bunga/design nya... Siap dalam kelas tu saya dah jadi mcm assistant cikgu lak... Tlg mengajar rakan2 yang baru berjinak2 dalam dunia permanikan ini... So, rasanya selepas dah collect experience di dalam kelas Noramanik, saya dh ada confident nak anjurkan kelas Ellymanik lak... Tunggukan iklan kelas Ellymanik selepas ini k.... So layan gambar2 semasa kelas dijalankan tempoh hari.... Pemenang cabutan bertuah (dapat hasil kerja tangan Noramanik) adalah.......ELLY!!!! Layan.........Zasss......
















Quote:

Kak Mas : keep in touch k kak...
Mira : mmg meriah pon... Hehehe.. Tu ler selalu chat tp tk prnh nmpk muke/kenal kan.. Hehe.. Lps ni boleh ler kita kolaborasi kan... Bila nak start ni... Semangat kobar2 ni... Hehe...


Sunday, 31-Jan-2010 04:33 Email | Share | | Bookmark
Tutorial Bunga-bunga Cinta.............

Bunga 'Baby Lily'
Bunga Sisik Ikan
Assalamualaikummmmmm..........
Atas permintaan dari kawan-kawan yang ingin belajar buat bunga-bunga bagi tujuan mencantikkan baju-baju sendiri n nak jadi future professional beeders (hopely), tapi malas, tak mampu, tak ada masa, tak ada duit (sebenarnya rasa mahal) n sebernarnya tanak attend kelas.........., Jadi saya dengan ini menyediakan tutorial bunga-bunga cinta untuk dijual... So kalau nak belajar buat bunga A, just beli tutorial yang berkenaan sahaja. Kalau nak bunga B so beli tutorial bunga B sahaja... So tak perlu merungut mahal ke ape ke... beli tutorial n belajar kat rumah.. Pastu boleh bling-bling kan baju sendiri... Future can be professional beeders..siapa tahu...rezeki masing-masing.. Usaha Tangga Kejayaan... Tiada kejayaan yang datang bergolek bagai buah nangka....oooopsss terlebih sudah... Anyway harga bagi satu bunga adalah RM15.00 sahaja (tutorial sahaja yg akan diemel lps buat pembayaran). Untuk tutorial n sample adalah RM20.00 (tutorial akan diemel n sample bunga akan diposkan)..

Senarai Bunga-bunga Cinta :

1) Bunga Sisik Ikan


2) Bunga 'Baby Lily'


Siapa berminat boleh emel, call, sms or YM saya...

Quote:

Kak Sarimah : aah ler kak... Ramai tya mcm mana nak wat bunga tu ler... Ni ler... Tu yg wat tutorial... Nnt nak tambah bunga lain lak....
Kak Fieda : fb elly : Elly Alang Mukhtar. Nnt akak add elly k..
Kak Mas : Ada byk jenis bunga lg kak... Nnt elly email bunga2 lain.. Akak pillih mana yg berkenan k...
Kak Aida : Elly dh tgk gambar kelas hr tu kat fp kak Nora n bs Mas... Best kan... Bs Kak Aida pon Elly dh singgah... Cepat lah upload gambar baru kak... Ok nanti kita link2 ek... Tq visit Elly... Lain kali singgah lah lg...


Sunday, 17-Jan-2010 14:56 Email | Share | | Bookmark
Manjalara...........

Salam.........
Baju warna hijau pucuk pisang ni memang menarik hati...
Otak mula berputar fikir color beads yg sesuai utk baju ni....
Tak nak guna color yang sama takut tk menyerlah....
Nasib baik ada color chart dr mira http://glitznglamz.fotopages.com...huhu...
Last2, saya decide utk gunakan warna peach terang (kemerah-merahan) sebagai highlight (bunga), sulur paut saya gunakan warna yg sama/sebelah group dgn warna baju iaitu warna biru...
Daun2 pon saya guna dr group yg sblh dgn warna biru pula...
So......here you go!!! hehe.. Layan k...Zasssss...........






Quote:

Mira Adli : Tq Mira... Cantik pon tak boleh lawan mira nye SFNV hehehe... Mencabar gak nak melakar corak ni... Tang sulur paut tu yg mencabar... Takut tak balance corak kiri dan kanan... So, akak ada guna tape gak utk make sure kiri n kanannya balance... Sulur paut yg berpusar tu plak akak guna saiz tutup pen... sbb kena make sure pusaran tu sama saiz antara satu sama lain... hehe... org baru blaja nye hasil keras tangan...


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net