SuLaMaN MaNiK DaN LaBUcI

By: elLY mANIk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]
Friday, 15-Jan-2010 14:48 Email | Share | | Bookmark
Promosi Hujung Tahun....

Assalamualaikum...........

Atas pertanyaan yang menggalakkan ke atas design Exora Bintik (Elly's style), saya dengan ini mengumumkan promosi bagi design ini akan bermula serta merta sehingga 15 January 2009.
Harga bagi design ini adalah RM150.00 sahaja untuk leher dan tangan (refer entry Exora Bintik Elly's style). Harap maaf kepada beeders lain jika harga saya terlalu murah or terlalu mahal... Promosi untuk design lain2 juga akan diumumkan dari semasa ke semasa bergantung kepada demand....


Nama design : Exora Bintik (Elly's Style)
Harga : RM150.00 Tangan + Leher (Tiada outline rose)

Sila emel, call, SMS dan YM untuk keterangan lanjut....

TQ

Quote:

Kak eeda : Tq for the tips... Bos kat opis anta baju warna itam lak...pening kepala fkr..hitam kosong lak tu...
Dana : Tq Dana.. Dana nye pon cantik2.............
Sue : Tq sudi visit sini... Akak dh order warna hitam... nnt sue PM akak mcm mana nak bayar ye..
Mira adli : TQ..TQ..TQ..TQ..TQ..TQ..(Kena balas dgn berbakul-bakul TQ jugak...)


Monday, 11-Jan-2010 03:32 Email | Share | | Bookmark
Bunga Teratai+Mutiara Berangkai...

Salam...
Baju Customer my tailor siap juga sblm dr dateline yg diberikan..
Nasib sempat siapkan..Kalau tak tak dapat lah tuan punya baju nak melaram untuk.....
ntah ler untuk ape.. Sbb customer ni mmg saya tk pernah bersua muka...
Tapi katanya nak pakai on 16/01 ni... Hopefully tuan punya baju suke dgn hasilnya...
Request mmg design yg sama dgn one of my previous design...
Ala-ala Sf yg tak bape nak menjadi... Combination of teratai and mutiara berangkai jer... Masih belum ada kekuatan nak buat SF yang sebenar...Hehehe...
(kena tambah variety of technique such dahlia , double wing, mutiara berangkai, lily utk dptkan design SF.......Tips dr Kak Yan http://yashabeads.fotopages.com)
So ape tunggu lagi.? Layan...........







Quote:

Mira Adli : Jgn ler tipu akak...Mana ada cantik mcm nih...huhuhu... Mira nye SFNV yg cantik gilos!!! Jeles u!


Thursday, 31-Dec-2009 16:42 Email | Share | | Bookmark
Flora Cinta....Puan CT


Salam................
Baju batik Puan CT akhirtya siap juga............. Berpoluh jugak ler nak menyiapkan....
Dengan ada order yg tgh Q nak kena siap b4 15hb Jan ni lagi...Nak Domam plak rasa...
Alhamdulillah rezeki....Syukur saya...Makin ramai yg mempercayai hasil kerja saya...
K lah untuk tatapan semua...Nilah outcomenya baju yg rasanya betul2 mengikut spec tuan punye baju hehe....

"I nak bunga ni..." kata Puan CT sambil tunjuk kat bunga yg ada kat baju batiknya...
"U guna batu arcalic ye.." katanya lg...
"warna.....I nak warna ni...." tunjuk kat bunga yg sama gak....
"Tapi I nak simple je...... " dia menambah
"Puan Ct nak tabur2 tak? Kalau nak simple buat bunga je takyah tabur2..." sy tya lak
"Errmmmm tapi I rasa nak tabur gak....Nak tabur pearl...ermmmm nnt u campur2....U buat tabur tu terkeluar-terkeluar....." order nya lg -katanya baju dia ada motif pearl2..tu yg nak tabur pearl tuh...Sy ok jer....Tp yg campur2 tu mcm tk paham jer...Tapi rasanya dia maksudkan tabur pearl campur gak ngan beads kot...hehe hehe main tembak jer...Yg terkeluar-terkeluar tu pon tembak gak...Errrr.....mcm dh tk simple je...heh heh eh...Puan Ct jgn mare ye... Lagi apa ye spec tuan baju yang sentiasa pandai bergaya ni...Katanya tanak daun... n...ntah ler lupe dah....hahahaha
Tapi akhirnya inilah hasilnya...Harap Puan CT suke n boleh tempah lagi k...Sebenarnya senang kalau customer dh bg sume spec, jadi beeders dh takyah pening kepala nak design...
So layan ler yer.....Bye....









bila ler nak kuar dari lingkungan warna-warna mcm ni.....


ni lah bunga yg Puan CT maksudkan....


Tara.....siap utk diserahkan pada tuannya...


Quote:

mira : Tq bangat mira..... Design by tuan punya baju... akak menjahitnya saja.....
Sheikh : Salam Sheikh....Azam thn baru lebih kepada dunia baru akak...Dunia apa lg..beeding ler... Hopefully success!!! Anyway tq atas pujian... Sheikh punye design pon cantik2....
Dana : Dana, TQ..Tq..TQ... atas pujian n sudi drop by ke sini... jgn serik berkunjung k...Dana singgah baru ler fp ni havoc mcm fp dana...
Mira Adli : Tq mira.... Tiru ler...silakan.... ni pon idea asal kak nora n tabur tu nak wat mcm pepari tp tk menjadik... hehe.... Nak tabur kck2 n rapat2 tu yg tersangat lah rajinnya... tu yg jd mcm ni je....
Miza : Copy ler... Nanti jgn lupe sharekan output nyer...


Monday, 28-Dec-2009 08:19 Email | Share | | Bookmark
Baju nikahku....

Akhirnya dapat juga saya share baju yg telah menyebabkab saya terjebak dalam dunia permanikan... Masa nak dkt2 majlis kawen dgn ongkos yg begitu limit nak buat tempahan manik lg..So ku kuatkan semangat menjahit baju ni n baju untuk bertandang ke rumah mertua.. Ambik masa lebih dari sebulan nak menyiapkannya.. Asal balik keje je manik..asal balik keje je manik..masa tu bebudak rumah terpegun lah jugak..hehehe ..perasan gile...









Quote:

Niza ( former housemate ms bujang2 dulu) : Hehehe..Ada gak budak rumah ms bujang n tgk aku jht bj ni dulu komen kat entry ni... buktinya baju ni dijahit sndr oleh gue...heh heh heh... Ko tk g kenduri aku, mmg ler br nk tgk baju ni!! hehehe..jgn mare errr...


Sunday, 20-Dec-2009 12:38 Email | Share | | Bookmark
Repeat design.......Batik Sifon Crepe

Salam.......
Baju ni mak kepada my officemate Nora... Dia mintak wat yang simple je....
nak test dulu sentuhan saya.... Perasan! Huhu... Anyway dia request design yang sama mcm one of my baju batik... Harap mak Nora n Nora suker... Nanti boleh tempah lagi....





Quote:

Mira Adli : Tq Mira... Mmg request dr customer sndr... So, inilah jadinya...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net